Vijesti

Kraft pivarstvo: Ozbiljan posao – odlična zarada

Mini pivare našle su svoj put do ugostiteljskih objekata, pivnica, pabova i restorana.

Kraft pivarstvo postalo je ozbiljan posao koji može donijeti odličnu zaradu.

Mini pivare našle su svoj put do ugostiteljskih objekata, pivnica, pabova i restorana.

Na ovaj način oni privlače nove goste i zadržavaju stare, a tako napravljena piva postaju pravi brend lokala. Najbolji izbor su točena piva koja svojom svježinom zadržavaju najbolje karakteristike, piše Beer Style.

Mini pivare ne iziskuju velika ulaganja od 80.000, 90.000 ili 100.000 eura. Za njih nije potreban veliki prostor, čitave hale, male su i praktične, jednostavne za rukovanje, kao što nije potreban ni čitav tim ljudi da se stara o njima, već ih može opsluživati samo jedan čovjek.

Sam proces proizvodnje nije previše komplikovan, brzo se uči, samo se treba pridržavati proizvodnog procesa i recepture i treba strogo voditi računa o higijeni, jer pivo je osjetljiv proizvod. Za dobro kraft pivo presudni su kvalitetni sastojci.

Da bi se do njih došlo više nije potrebna velika papirologija i “petljanje” sa uvoznim dozvolama, jer se sve može nabaviti kod nas: odlični svjetski sladovi, hmeljevi i kvasci.

Riječ je o investiciji koja lako može da povrati uložen novac. Računicu nije teško izvesti: proizvodna cijena piva iznosi manje od jednog eura po litru, a litar se može ugostiteljima prodati po ceni od 2 eura pa naviše.

Visokokvalitetne engleske mini pivare idealne su za ovakvu vrstu poslovanja iz više razloga, od tehničkih performansi do mogućnosti proizvodnje manjih količina piva, sa maksimalnim kapacitetom od 2.000 litara i minimalnim od 25 litara.

(Investitor.me)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: