Zanimljivosti

Kako je nastao Paun?

Kako nam su nam ispričali iz porodice Paunović, koja je vlasnik pivare "Paun", sve je počelo od jednog razgovora u Štokholmu. Okupljena porodica krenula je u osmišljavanje svog porodičnog biznisa.

Kako su nam ispričali iz porodice Paunović, koja je vlasnik pivare “Paun”, sve je počelo od jednog razgovora u Štokholmu. Okupljena porodica krenula je u osmišljavanje svog biznisa.

Uz razgovor naravno, točilo se i neko tamošnje pivo.

“Bio je to 17. jul 2016.”, počinje priču Koča, najmlađi od Paunovića.

“Sjedjeli smo na terasi, u posjeti stricu i sa pivom u ruci, započeli priču o Crnoj Gori i njenim biznis potencijalima. Vrlo brzo smo zaključili da uglavnom rade kafane, restorani, kafići i butici”, objašnjava Koča.

Za modu i butike nisu nadareni, dodaje Koča.

“Okrenuli smo se priči o kafićima i nametnulo se pitanje ‘Šta se to pije po kafanama?’. Pored standardnih kafa, vina, rakija, sokova, tu je naravno i pivo. Piće u kom čitava porodica uživa. ‘To je to. To je pravi bzinis za nas. Pravićemo pivo’. Spojili smo merak i posao i tako se rodila ideja o Paun pivu”, objašnjava Koča.

Pivara Paun jedna je od najvećih zanatskih pivara u Crnoj Gori, a za priču o pivu veže se i sjajna priča o jednoj složnoj, marljivoj, kreativnoj i druželjubivoj porodici. Otac Marinko i stric Miško predvode familiju, dok je Koča, pokretač svih inicijativa i jedan od onih čiji je entuzijazam teško ispratiti – pivar u srcu i duši, pa tek onda preduzetnik.

Paun je stvoren sa idejom da spaja.

“Naša piva će vas natjerati da se zbližite sa prijateljima i potegnete nezaboravne razgovore koji vrlo lako mogu prerasti u jedan blagi oblik zavisnosti, pa se nemojte začuditi ukoliko vam se uvijek u blizini dragih ljudi i prijatelja, iznenada pripije Paun”, dodaje Koča.

Kuvaju 16.000 litara mjesečno svijetog i crvenog lagera. Imaju 15 prodajnih mjesta, koje nazivaju Paunovim ambasadama.

Vrata njihove pivare uvijek su otvorena za svakog kolegu, kupca ili onoga ko želi da nauči da pravi svoje kraft pivo.

Montenegro Craft Beer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: